Pe 22 august 2015, la Poiana Cireșului, a fost descoperită cea mai veche statuetă de pe teritoriul României și din sud-estul Europei, cu o vechime în jurul vârstei de 23.000 de ani.
Descoperirea este una excepțională și ea încununează munca dedicată a profesorului universitar Marin Cârciumaru, a șefei de șantier dr. Elena Nițu și a întregii echipe de arheologi care au cercetat situl arheologic.
După cum ne spune reputatul arheolog Marin Cârciumaru, de acum, orice lucrare de istoria artei din România va trebui să înceapă, pe secțiunea sculptură, cu această statuetă!
Despre cât de importantă este această descoperire, care este valoarea ei, cum s-a descoperit și cine sunt oamenii care au creat-o, vom căuta să aflăm în acest episod al emisiunii Adevăruri Tulburătoare (la Nașul Tv), unde Daniel Roxin i-a avut invitați pe arheologii care au coordonat săpăturile pe șantierul de la Poiana Cireșului.
Cine și mai ales de ce are interes să ascundă adevărata istorie a românilor? De ce nu există fonduri pentru deschiderea și susținerea siturilor arheologice în România? Care este oare motivul real pentru lipsa de interes a autorităților române și de ce nu se implică direct în aceste activități?