Beneficiile uimitoare ale sucului proaspăt de lămâie

Antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare, lămâile se prezintă cu numeroase beneficii pentru sănătate. Surse generoase de compuși chimici vindecători, fructele galbene și acrișoare, venerate în trecut de egipteni, îmbunătățesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, vindecă pielea și blochează dezvoltarea celulelor canceroase.

Cele mai cunoscute beneficii pentru sănătate ale lămâilor sunt cele antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare, însă acestea și-au dovedit eficacitatea și în diete, constituind un bun digestiv și detoxifiant pentru ficat. Bogate în acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide și pectine, lămâile întăresc imunitatea, și luptă eficient împotriva infecțiilor.

Folosite sub orice formă, ca suc, în salate, în ceai, ca dressing, cataplasmă, beneficiile acestor fructe miraculoase sunt cu adevărat surprinzătoare.

lemon-juice-1

Scade riscul de apariție a calculilor renali

Cantitatea bogată de acid citric din lămâi reduce excreția de calciu și ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Pentru a scădea riscul de apariție a calculilor renali, este recomandat consumul zilnic a doi litri de limonadă, preparată cu suc proaspăt de lămâie și cu cât mai puțin zahăr posibil.

Vindecă acneea 

Vitamina C din lămâie oferă strălucire pielii și distruge bacteriile responsabile de apariția acneei.

Pe lângă obiceiul de a bea limonadă dimineața, specialiștii recomandă aplicarea sucului proaspăt de lămâie pe acnee, cu ajutorul degetului sau unui tampon de vată, lăsând să acționeze peste noapte. Dimineața se clăteşte cu apă.

Un alt remediu în tratarea acneei constă în amestecul unei părți de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere. Se pune amestecul pe zonele afectate, se lasă o jumătate de oră și se clăteşte. Tratamentul se repetă de 2 ori pe zi, dimineața și seara.

Vindecă aftele

Proprietățile antibacteriene și antivirale ale lămâii accelerează procesul de vindecare în cazul aftelor. Se amestecă sucul de lămâie cu apă caldă și se clăteşte gura cu lichidul rezultat, repetând procedeul de 3 ori pe zi. Este posibil ca odată cu contactul dintre lămâie și afte, să se producă o senzație de arsură, însă fără nici un motiv de îngrijorare.

Întărește venele

Bogat în bioflavonoid, un grup de substanțe chimice antioxidante de origine vegetală (rutin), sucul de lămâie întărește pereții venelor și ai capilarelor, reducând durerea – iar în unele cazuri, chiar și apariția venelor varicoase.

Protejează împotriva cancerului de sân

În prezent, cercetătorii studiază potențialele beneficii ale limonenei, o substanță chimică localizată în coaja de lămâie și în membranele de culoare albă de sub ea. Se presupune că aceasta prezintă o semnificativă acțiune antitumorală, acționând benefic în tratamentul cancerului, îndeosebi al celui mamar.

Scade febra

Pentru combaterea febrei din pricina răcelii, se stoarce sucul de la 1-2 lămâi, se amestecă cu apă fierbinte și miere, și se consumă. Procedeul se repetă la fiecare 2 ore, până când febra începe să cedeze.

Pentru durerile în gât, în această limonadă, mierea va fi înlocuită cu o linguriță de sare marină. Se face gargară cu acest lichid, de 3 ori pe zi. După gargară, se poate înghiți sucul.

Vindecă bătăturile

Peste bătături se aplică o felie groasă de lămâie, se împachetează, se strânge bine zona cu ajutorul unei folii și se lasă peste noapte. Este important ca lămâia să se afle în contact doar cu bătătura. În caz contrar, poate cauza arsuri pielii normale.

Sursa: http://topremediinaturiste.ro/beneficiile-uimitoare-ale-sucului-proaspat-de-lamaie/#

Posted in Medicină alternativă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *