Iasomia (Floarea Mântuitorului) face minuni pentru organism

Se spune că Iasomia s-a născut din sărutul dat de Sfânta Fecioara Pruncului Isus, iar proprietăţile ei fac minuni. Iasomia, floarea din care se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esenţiale din lume (pentru un kilogram de esenţă este nevoie de 1.000 de kilograme de flori proaspete), nu este celebră doar pentru parfumul îmbătător.

Planta care înfloreşte în luna mai şi se deschide doar la lăsarea întunericului este folosită pentru calmarea sistemului nervos şi îmbunătăţirea circulaţiei și în scop afrodisiac, fiind adăugată în băile generale.

Sub formă de ulei de masaj, iasomia este cunoscută pentru proprietăţile ei de destindere a muşchilor contractaţi şi de calmare a durerilor musculare. Beneficiile ceaiului de iasomie sunt multiple. Planta conţine cafeină, ideală pentru a pierde kilogramele în plus.

“Antioxidanţii care se găsesc în ceaiul de iasomie lupta împotriva radicalilor liberi şi protejează celulele, menţinând pielea elastică şi catifelată. De asemenea, conform studiilor medicale s-a stabilit că antioxidanţii din ceai scad colesterolul şi nivelul trigliceridelor, atunci când alimentaţia e bogată în grăsimi”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Specialiştii spun că parfumul florilor de iasomie alungă stresul şi deprimarea, relaxează şi are efecte benefice asupra întregului sistem nervos, înlăturând anxietatea, depresia, oboseală psihică şi spaimele.

Efecte nebănuite

Afrodisiac. Mirosul îmbietor al florii de iasomie îţi ascute simţurile şi te introduce într-o stare romantică. Astfel, un masaj cu acest ulei e deosebit de benefic pentru cuplurile ”certate”.

Cicatrizant. Unge-ţi rănile provocate de căzături, băşici sau acnee cu ulei de iasomie şi vei vedea cum se cicatrizează mult mai repede.

Calmant. Pe lângă parfum, mirosul iasomiei are şi un efect calmant, care ajută în lupta împotriva depresiei. Un masaj tonifiant te face să te simţi bine şi te relaxează.

Expectorant. Atunci când eşti răcit şi ai nasul înfundat, iasomia ajută la eliberarea cailor nazale şi respiratorii. Pune câteva picături pe o batista şi așeaz-o aproape de pernă.

Sursa: http://caplimpede.ro/floarea-mantuitorului-face-minuni-pentru-organism-uleiul-sau-e-cel-mai-scump-din-lume/

Posted in Medicină alternativă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *